Inspireras inför helgen med Markiz Tainton
Chatta med tv-kocken - ställ din fråga här
Uppdaterad:
Middagstips
Blir det tacos, tapasfiesta eller enkel pasta i kväll? Och vad ska du laga till brunch på söndag?
Klockan 14.00 kan du chatta med tv-kocken Markiz Tainton som delar med sig av sina bästa tips inför helgens matlagning.
Lönehelgen är äntligen här och det vill vi givetvis fira med extra goda saker på matbordet. Som en riktigt, riktigt krämig pasta. Eller kanske lyxiga tapas med mycket smak och hetta.
Vad ska du laga? Behöver du tips och inspiration?
På fredag klockan 14 kan du chatta med tv-kocken Markiz Tainton - proffs på att krydda upp både enkla vardagsrätter och festliga middagar.
Har du en fråga? Ställ den redan nu genom att trycka på den röda knappen.
Så gör du lyxiga och enkla tapas
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. Maträtterna lagas med mycket kärlek och inspiration från olika delar av världen.
Vad sägs exempelvis om en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk eller biffsashimi och granatäppelvinäger?
Recepten och avsnitten hittar du på tv kanalen Godare och här på Aftonbladet Mat & Dryck.
Markiz Tainton
Ålder: 34
Yrke: Matkreatör och tv-profil.
Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora, 3 år och Sade 1,5 år.
Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
Aktuell med: Matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Markiz goda kyckling
35 min
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Därför ska du aldrig riva vitlök
Vanliga missen många gör när de steker
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Ärtröra med smak av basilika
Här är Markiz härliga matresa
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Tapasfest med Markiz
2 h
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Markiz goda kyckling
35 min
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Därför ska du aldrig riva vitlök
Vanliga missen många gör när de steker
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Ärtröra med smak av basilika
Här är Markiz härliga matresa
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Tapasfest med Markiz
2 h
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min