Så förhindrar du att ägget går sönder
Av: Aftonbladet
Publicerad:
Uppdaterad:
Uppdaterad:
Godare
Finns det något tråkigare än ägg som spricker i kastrullen? Nja. Men det finns ett superenkelt knep för att förhindra det. Kolla in Markiz Taintons enkla lifehack i klippet nedan.
Markiz Taintons nya tv-program
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.
– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.
Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.
Det går att undvika att äggen spricker i kastrullen.
Publicerad:
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM MAT & DRYCK
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Vanliga missen många gör när de steker
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Därför ska du aldrig riva vitlök
Ärtröra med smak av basilika
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Här är Markiz härliga matresa
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Lyxa till maten med smörslungad potatis
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
”Det godaste jag ätit”
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Upplev härliga pupusas!
1 h
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Vanliga missen många gör när de steker
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Därför ska du aldrig riva vitlök
Ärtröra med smak av basilika
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Här är Markiz härliga matresa
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Söt gurksallad med krispig kyckling
35 min
Tapasfest med Markiz
2 h
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Lyxa till maten med smörslungad potatis
Så gör du tomatsalsan som passar till allt
”Det godaste jag ätit”
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Upplev härliga pupusas!
1 h