Aftonbladets samlade svenska recept med tips på hur du lagar god svensk mat från grunden.
35 min
▸ Kycklingfilé hamnar ofta på middagsbordet. Här är en lättlagad och god rätt med krämig och smakrik sås som kan bli hela…
1 h
▸ Laxpaj med potatis och purjolök – härligt paj med fina smaker. Här kan man lägga till och dra ifrån lite som man vill.
40 min
▸ Lax i ugn – perfekt matlagning i vardagsrushen är att lägga allt på en plåt och skjutsa in i ugnen.
▸ Kycklingklubbor finns ofta till bra pris i matbutikerna. Pensla på en glace och rosta dem i ugnen så blir de supergoda.
30 min
▸ Chokladsnittar – ska du bjuda på sju sorters kakor så är den lättbakade chokladsnitten perfekt.
▸ Semmelkladdkaka är ett ljuvligt gott alternativ till vanliga semlor och är lika lättbakat som kladdkaka.
1 h 15 min
▸ Morotskaka är perfekt att bjuda på. Med lite snygg garnering ser den riktigt avancerad ut.
▸ Härligt smakrik och krämig sås som passar fint till en köttbit.
1 h 30 min
▸ Sjömansbiff – tillagad med både ljus öl och porteröl. Servera gärna med inlagd gurka, rårörda lingon eller gelé.
▸ Muffins är perfekt när barnen tröttnat på att baka chokladbollar. Snabba att baka och enkla att smaksätta på en mängd…
15 min
▸ Torkade äppelskivor – tunna, segkrispiga skivor av äpple är ett gott snacks som är enkelt att göra själv.
45 min
▸ Rårörda lingon är gott till husmanskost som raggmunk, köttbullar och wallenbergare.
▸ Så enkelt steker du bästa burgaren – med fin och maximal köttsmak
▸ Polkafudge – mjuk, söt fudge med krispigt polkakross på toppen. Fudge går att variera i all oändlighet med topping av…
▸ Chokladhus – Har du tröttnat lite på pepparkakshus och behöver en ny utmaning – då är chokladhuset perfekt.
▸ Kocken Mattias Larsson lär dig göra en smarrig brunchmacka med krämig äggröra och knaprig bacon.
2 h
▸ Dillkött – Vårt sätt att använda oss av ättika och socker i matlagningen är karakteristiskt för just svensk husmanskost…
▸ Bruna bönor med fläsk. Visst kan man ta genvägen och köpa färdiglagade bruna men hemlagade är ju så mycket godare och…
▸ TEST ARTIKEL: Stekt sill – servera nystekt med potatispuré, brynt smör och lingon – det blir fantastiskt gott.
10 min
▸ Halloumivåffla – två ingredienser och klar på några minuter. Vill du bjuda dig själv eller någon annan på en riktig god…
20 min
▸ Picklade kantareller – ett lyxigt tillbehör med anspråkslöst ursprung är Frallans picklade kantareller.
▸ Vegetarisk gryta – linsgrytan är en riktig klassiker och går att variera i det oändliga.
▸ Svampomelett är perfekt lunch eller som en lätt…
▸ Det här grundreceptet på äppelmos är jättegott och hur enkelt som helst att lyckas med.
▸ Frida Skattberg som driver bloggen Fridas bakblogg älskar chokladbollar, här är hennes bästa recept på nutellabollar.