Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Få inspiration och tips till helgmaten

Av: 

Nina Kindbro

Middagstips

Snart är det helg och visst är det kul med nya härliga tips inför helgens matlagning.

Läs alla frågor och svar från chatten med matkreatören Markiz Tainton om läckra rätter eller annorlunda tillbehör.

– Jag lagar gärna mat i säsong så i helgen blir det säkert något med svamp, pumpa eller rotfrukter, säger Markiz Tainton.

Med skogarna fulla av svamp är chansen stor att det vankas kantarelltoast eller soppa till helgen hemma hos matkreatören och Godare-profilen Markiz Tainton.

– Jag plockar svamp när någon talar om för mig var den finns. Jag fullkomligt älskar svamp, säger Markiz Tainton.

Trattkantareller är Markiz favorit men skogens guld, kantareller, står så klart också med på listan.

– Det bästa jag vet är att bara steka dem i smör och lite örter och toppa en sallad, kött, fisk eller fågel. Alltså, när man käkar svamp så vill man känna den rena smaken så smörstekta är lika med hundra procent smakupplevelse.

Markiz använder gärna råvaror som är i säsong.

– Just nu finns, förutom svampen, fin pumpa, äpplen, rotfrukter och massa olika kålsorter. Som matinspiratör är hösten en speciell tid att få laga mat. Moder jord ger dig allt det godaste och det gör det enkelt att laga mat och vara kreativ.

Här kan du läsa alla frågor och svar från chatten med Markiz Tainton om helgens godaste mat.

Fastnålat inlägg
01. oktober 2021 kl 15:59av Markiz Tainton
DELA

Tack alla för denna stunden så himla härligt!

Vi hörs snart igen.

Trevlig Helg

Markiz

Skriv inlägg
  • Jag har viltskav i frysen. Vad är godast att göra med den?

    Ulph

    Gör en one pot rice med viltskav i.

    här ett recept med det är med kebaba byta bara ut den.

    https://www.kronfagel.se/recipe/one-pot-rice-med-kycklingkebab/

    Markiz Tainton
  • Vad kan man skicka med för mat och mellis till en 14-åring som ska på LAN, spela datorspel i 24 timmar.

    mamsen

    Kycklingspett och pastapesto sallad

    Markiz Tainton
  • Jag är sjukt sugen på grekisk sallad men blir inte mätt av den. Vad kan jag ha i så den blir mer mättande. Gillar inte bulgur eller couscous.

    Anine

    Jag skulle ha stekt potatis, matvete eller havreris. <3

    Markiz Tainton
  • Hej! Jag har fått superfina äpplen av en granne. Har du något smaskigt recept på vad jag kan göra med dem?

    Fru Hansson

    Du ska göra äppelmarmelad , goda pajer och ha i en en fläsk eller kycklinggryta.

    Markiz Tainton

Program på Godare

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är idag en älskad matkreatör och tv-kock.

På tv-kanalen Godare kan du se hennes populära programserie ”Markiz Tainton”.

– Det känns så himla kul! Jag hoppas att den kan inspirera och också utmana tittaren i att våga kliva in i smaker och kök som kanske är okända, säger hon.

Tittarna får följa med på en härlig resa med kryddor, smaker och rätter från olika delar av världen. 

– Mat är dofter, kultur och kärlek – och min serie består av alla de komponenterna, säger hon.

Vad blir det till middag? Markiz Tainton svarar

Markiz Tainton

  • Ålder: 34
  • Yrke: Matkreatör och tv-profil.
  • Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora och Sade.
  • Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
  • Aktuell med: Matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton.
Publisert:

LÄS VIDARE

Bästa vinerna till den goda höstmaten

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Markiz Tainton – matkreatör

Recept

MER OM GODARE

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Därför ska du aldrig riva vitlök

”Jag vill göra julen magisk”

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

9 goda recept med pumpa

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Koriander – så smakar den allra mest

Se våra mest gillade recept

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Plocka svamp: Guide till allt du behöver

Bli proffsplockare – Svampexperten tipsar

1.2.3.4.5 – vego!

Glöggmingel i chatten med Sofia Henriksson

Chatta med vinexperten om helgens drycker

Så enkelt lagar du indiskt på riktigt

Laga enkel och lyxig mat i det gröna

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Läs chatten om vin med sommelier Sarah Lindstrand Mboge

Välkommen till tv-kanalen Godare

Här lagas mat åt kungaparet

Det här vill Godares matprofiler laga 2022

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vegetariska kokböcker - 7 bästa tipsen