Flankstek med ugnsbakad blomkål

2,9 (140 röster)

Markiz Tainton: Gör det här innan du steker köttet

Recept

Här lagar tv-kocken Markiz Tainton något riktigt smarrigt: Flankstek.

– Flanksteken har vi plockat fram så att den legat i rumstemperatur i 30 minuter innan vi börjar tillaga den, säger hon och visar tillagningen i videoklippet. Med hög värme i stekpannan får köttet en knaprig och gyllene stekyta.

Servera med ugnsbakad blomkål, myntakräm och en syrlig tomatsalsa.

Flankstek med ugnsbakad blomkål med smak av mynta, koriander och en syrlig tomatsalsa 

  • Ingredienser

  • 800 g flankstek
  • 5 vitlöksklyftor, med skal
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 msk smör
  • Blomkål

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • olivolja
  • 1 citron
  • 1 blomkålshuvud, stort, med yttre löv.
  • 40 g mandlar, flagad
  • 1 knippe persilja
  • olivolja, extra virgin
  • Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 grön chili, finhackad
  • 1 msk limejuice, färskpressad
  • salt
  • olivolja
  • Myntakräm

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost, går även bra utan ost
  • 2 dl mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Mat på en plåt

Taylor, Tareq

Mat på en plåt

259,00 kr

Läs mer

Till shoppen

Här ser du hela Markiz Taintons tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med säsong 2 av sin programserie på tv-kanalen Godare.

Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

Markiz middagstips: Flankstek med ugnsbakad blomkål med myntkräm och syrlig tomatsalsa.

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Kötträtter

MER OM GODARE

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Därför ska du aldrig riva vitlök

Så får du perfekt couscous som Markiz

Het apelsinsallad med friterad fetaost

35 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Supersnabb chiliolja som förhöjer smaken på allt

Felet som alla gör med tomatpuré

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Välkommen till tv-kanalen Godare

”Jag vill göra julen magisk”

9 goda recept med pumpa

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

”Maillardreaktionen” gör köttet smakrikt

40 min

Tre saker att tänka på när du väljer kött

Här är Sveriges godaste burgare

Därför ska du välja marmorerat kött

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Så lyckas du med din gryta – Tareq Taylor bäst tips

Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat

Koka ris – så blir det helt perfekt

Tareq Taylors godaste grytor

Axfood och Urban deli lanserar nytt vegokött