Läs kocken Mattias Larsson svar på frågor om julmat

”Fredagskocken” svarade på frågor och delade recept och tips

Det drar ihop sig till årets stora mathelg och det är full fart i många kök.

Kocken Mattias Larsson svarade på massa frågor om julens matlagning och delade med sig av sina bästa tips och recept.

Nu kan du läsa alla hans svar och tips på hur du löser julmaten bäst!

Julmatsproffset Mattias Larsson, även känd som fredagskocken, svarade i chatten på läsarnas frågor om julmat – se dem nedan!

Läs alla frågor och svar av Mattias i chatten, för att läsa alla svar behöver du vara inloggad.

Fastnålat inlägg
22 december 2021 kl 15.53Mattias Larsson
DELA

Tack för alla spännande frågor idag! Lycka till med julmaten och så önskar jag er en riktigt god jul!

Mattias

Skriv inlägg
  • Mattias Larsson

    Jag lovade att återkomma med mitt köttbullsrecept och här har ni det, och kan se när jag gör mina julköttbullar

    https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/0nzQMJ/sa-gor-du-perfekta-julkottbullar

  • Hur gör man en god sillgratäng med jultouch?

    Tranan

    Hej.

    Det var så länge sen jag åt sillgratäng att jag nästan glömt bort det, det kanske är dags även för mig att göra igen :)

    Ett bra tips för smaksättning är att använda sig av de mer klassiska "julkryddorna" så som t.ex. lite nejlika och kryddpeppar, de kan få allt att smaka jul :)

    Mattias Larsson
  • Hej :-)

    Jag undrar hur man får till sådana små söta revbensspjäll. Är det långkok och sedan grill eller hur gör man? Det ska inte vara långa tunna och smala utan små fyrkantiga revbensspjäll man fick när man var liten. Hittar aldrig sådana i butiken.

    Christina

    Hej.

    Är det små kamben du tänker på kanske?

    Oavsett vad jag lagar för typ av revben så kokar jag de först och sen häller på någon god glaze och efter det ugnsbakar. Saftigast och mest smak :)

    Mattias Larsson
  • Hej Mattias,

    Temperatur på ugnen vid Janssons frestelse, mest krämig???? Brukar köra 135 grader men de andra runt bordet säger 175 grader….varmluft kör jag….vem har rätt???

    StefanS

    Alla ugnar är ju olika så det är svårt att säga. Förr i tiden bakade jag min Jansson på 175 C men nu för tiden kokar jag alltid min potatis och lök med mjölk, grädde och ansjovis tills den nästan är klar. Då häller jag upp den i en ugnsfast form och strör på ströbröd och smör och sen gratinerar jag den. Det blir så superkrämigt och gott!

    Mattias Larsson
Mattias Larsson chattade med Aftonbladets läsare.
Mattias Larsson chattade med Aftonbladets läsare.

Fakta: Mattias Larsson

  • Mattias är kock och kokboksförfattare.
  • Han har ett eget mat-tvprogram ”Garanterat gott” tillsammans med sin fru, bakbloggaren Cecilia Hagerling Larsson där de bjuder på härlig matlagning hemma i köket på Rådmansö.
  • ”Garanterat gott” sänds på tv-kanalen Godare. Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
Sillröra med 5-minuters-sill, prästost och dillfrön
Sillröra med 5-minuters-sill, prästost och dillfrön
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN