Felet som alla gör med tomatpuré

Markiz visar knepet för att få fram sötman

Av: 

Elisa Amorelli

Markiz Tainton – matkreatör

Det krävs inte mycket för att tomatpuré ska få fram extra mustiga, tomatiga och söta smaker.

Med kocken Markiz Taintons enkla knep kommer du aldrig hälla tomatpurén rätt ner i grytan igen.

Tomatpuré går att använda till så mycket gott. I pastasåser, lasagne, grytor, gratänger – ja i stort sätt allt som behöver lite extra balans och smak.

Men felet många gör är att ta tomatpurén direkt ur burken eller tuben och hälla ner den rätt i grytan. Då får den en ganska skarp smak som inte helt kommer till sin rätt.

– Om du i stället fräser den i lite olja så karamelliseras sockret och du får fram den här söta smaken, säger kocken och Godare-profilen Markiz Tainton.

I klippet visar hon exakt hur du ska göra för att få aromerna att öppna upp sig – och låta smakerna ta plats.

– Ni kommer inte att ångra er. Det kan till och med vara så att ni kan hoppa över de krossade tomaterna, säger hon i klippet.

.

Följ Godare på Instagram klicka här

Publisert:

LÄS VIDARE

Få potatisen att smaka som färskpotatis – hela året

ÄMNEN I ARTIKELN

Markiz Tainton – matkreatör

Olja

Recept

MER OM GODARE

Så får du perfekt couscous som Markiz

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Supersnabb chiliolja som förhöjer smaken på allt

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

”Jag vill göra julen magisk”

9 goda recept med pumpa

Hängmörat kött – så påverkar det smaken

Koka ris – så blir det helt perfekt

Tre saker att tänka på när du väljer kött

Därför ska du välja marmorerat kött

Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Alexandras tacowrap har setts av miljoner

10 goda pastarecept du kan laga

Kockens guide till rätt köttfärs

Lyxa till maten med smörslungad potatis

Jennie Walldéns tips på lyxigare snabbnudlar

Tareq Taylors godaste grytor

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Göra egen pasta – här är allt du behöver

Billig och god mat – bra för hälsan och planeten

Janssonkris – då säljer han ansjovis för 500 kr

Bjud på romantisk meny till alla hjärtans dag

Fredrik Nylén: I mitt yrke är det jul året om

De blev självförsörjande på grönsaker – mitt i stan