Felet som alla gör med tomatpuré
Markiz visar knepet för att få fram sötman
Det krävs inte mycket för att tomatpuré ska få fram extra mustiga, tomatiga och söta smaker.
Med kocken Markiz Taintons enkla knep kommer du aldrig hälla tomatpurén rätt ner i grytan igen.
Tomatpuré går att använda till så mycket gott. I pastasåser, lasagne, grytor, gratänger – ja i stort sett allt som behöver lite extra balans och smak.
Men felet många gör är att ta tomatpurén direkt ur burken eller tuben och hälla ner den rätt i grytan. Då får den en ganska skarp smak som inte helt kommer till sin rätt.
– Om du i stället fräser den i lite olja så karamelliseras sockret och du får fram den här söta smaken, säger kocken och Godare-profilen Markiz Tainton.
I klippet visar hon exakt hur du ska göra för att få aromerna att öppna upp sig – och låta smakerna ta plats.
– Ni kommer inte att ångra er. Det kan till och med vara så att ni kan hoppa över de krossade tomaterna, säger hon i klippet.
.
Följ Godare på Instagram – klicka här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Så får du perfekt couscous som Markiz
Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost
Chiliolja som förhöjer smaken på allt
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs





20 min
Tareq Taylors knivskola: Slipa snabb och enkelt
”Jag vill göra julen magisk”
9 goda recept med pumpa
Knepet med färsen för den bästa hamburgaren





45 min
Se våra mest gillade recept
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Hängmörat kött – så påverkar det smaken
Koka ris – så blir det helt perfekt
Tre saker att tänka på när du väljer kött
Chatta med vinexperten om helgens drycker
Därför ska du välja marmorerat kött
Dante Zia bjuder på hållbar vardagsmat
Nötkött – så tillagas det på bästa sätt
Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt
Teriyakisås på bara fyra ingredienser
10 goda pastarecept du kan laga
Alexandras tacowrap har setts av miljoner
Kockens guide till rätt köttfärs
