Lättlagade och lite lyxiga tapas
Dags att duka upp för en riktig tapasfest.
Här bjuder matkreatören Markiz Tainton på två favoriter: Biffsashimi med granatäppelvinäger och räkor med chimichurri-topping.
Ingredienser
Biffsashimi med. granatäppelvinäger toppad crumble på mandlar
- 400 gRyggbiff
- 2 mskolivolja
- Flingsalt
- svartpeppar
- 1 knippekoriander
- 1 knippemynta
- 1 Granatäpple, kärnorna
- 1 dlmandlar
Dressing
- 2 dlgranatäppelsirap
- 2 mskcitronjuice
- 2 msktahini
- 1 mskolivolja
- Flingsalt
- Peppar
Servera med
- 1 dlmandlar
Marinad
- 6 mskolivolja
- 1 citron, rivet skal + saft
- 2 msksumak
- 5 vitlöksklyftor, stora, skivade
- 1 knippekoriander, finhackad
- Flingsalt
- Peppar
- 800 gkungsräkor
Chimichurri
- 1 dlpersilja, hackad
- 3 vitlöksklyftor
- 2 tskchiliflakes
- 1 mskLimesaft
- 1 dlolivolja
- 0,5 dlcitronjuice
- 1 röd paprika
- 3 tomater, medelstora
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 34 recept