Lättlagade och lite lyxiga tapas

3,4 (22 röster)

Dags att duka upp för en riktig tapasfest.

Här bjuder matkreatören Markiz Tainton på två favoriter: Biffsashimi med granatäppelvinäger och räkor med chimichurri-topping.

Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping

  • Biffsashimi med. granatäppelvinäger toppad crumble på mandlar

  • 400 g ryggbiff
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • mandlar
  • Dressing

  • 2 dl granatäppelsirap
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk tahini
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • Servera med

  • mandlar
  • Marinad

  • 6 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal + saft
  • 2 msk sumak
  • 5 vitlöksklyftor, stora, skivade
  • 1 knippe koriander, finhackad
  • flingsalt
  • peppar
  • 800 g kungsräkor
  • Chimichurri

  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk limesaft
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronjuice
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater, medelstora

Gör så här

LÄS VIDARE