Lammstek med kryddig fyllning

Foto: Emma Mattsson

Lammstek med kryddig fyllning

3,8 (8 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Lammstek med kryddig fyllning – lamm till påsk är en klassiker. Här är Paolo Robertos recept på lammlår som han fyller med prosciutto och kryddor. Hacka och stek fyllningen och lägg den på köttet och vik ihop.

Cosciotto d’agnello ripieno

Fylld stek av lammlår

  • Ingredienser

  • 1 lammlår, ca 1,3 kg urbenat (be affären bena ur)
  • Fyllning

  • 100 g lammfärs
  • 2 zucchini
  • 2 bladselleristjälkar
  • 3 färska lökar, med blast
  • 1 morot
  • msk olivolja
  • 4 dl smulat dagsgammalt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 150 g prosciutto crudo, lufttorkad italiensk skinka, skuren i små bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 ägg
  • 1.5 dl parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • msk olivolja
  • tsk färsk rosmarin
  • hushållssnöre

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Lammstek – en favorit till påsk

Foto: Carolina Byrmo

LÄS VIDARE

Klassisk lammstek till påsk

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Italiensk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Kryddig viltkorv

2 h