Tupp med tomater, örter och pecorino
Tupp med tomater, örter och pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

4,5 (6 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Tupp med tomater, örter och pecorino. Har du ingen tupp tar du en kyckling i stället. I Paolo Robertos recept bryner du bitarna i en stekpanna och låter dem puttra i vin och pecorino.

Gallo con pomodoro, erbe e pecorino

Tupp med tomater, örter och pecorino

  • Ingredienser

  • 1 tupp, à ca 2-3 kg eller en stor kyckling
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 10 tomater
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 4 schalottenlökar, skivade
  • vitt vin, torrt
  • 3 krm peperoncino (torkad chili), finkrossade
  • 2 dl färska blandade kryddörter, t ex basilika och dragon
  • 4 msk persilja, hackad
  • 75 g pecorinoost, grovsmulad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Påskbuffé – 11 goda recept till påskbordet av Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Kyckling

Italiensk mat

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Oststänger med parmesanost och kryddor

30 min

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

1 h 15 min

Citronmarinerad lax

40 min

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Fyllda friterade ägg

30 min

Fräsch citrusristotto

40 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Skånsk sillatårta med matjesill

15 min

Socca med bönsallad och pecorino

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

2 h

Lär dig laga italiensk mat

Rostade tomater i ugn med balsamvinäger

25 min

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Kronärtskocka med krämig smörsås

1 h 30 min

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

1 h

Så får du tomaterna att smaka mer