Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

Foto: Emma Mattsson

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

3,1 (7 röster)

Agnello al forno con patate e piselli – lamm i ugn på italienskt vis

Fira påsk - tips för påskhelgen

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor. Här är Paolo Robertos goda, italienska recept där lammköttet marineras i vin, vitlök och kryddor.

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

  • Ingredienser

  • Marinad

  • 0.5 l vitt vin
  • vitlöksklyftor, skivade
  • 4 lagerblad, smulade
  • 1.5 msk rosmarin, torkad
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Lamm

  • 2 kg blandade bitar av lammkött, t.ex. bitar av lammbog, kotletter och lammstek
  • 1.5 kg potatis
  • 2.5 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g frysta ärtor
  • 2 dl vitt vin
  • tsk färsk rosmarin
  • msk olivolja
  • tsk salt
  • krm svartpeppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Påskbuffé – 11 goda recept till påskbordet av Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Italiensk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Grillad rödlök – fantastiskt gott

45 min