Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

Foto: Emma Mattsson

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

4,7 (3 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella – skiva fänkålen så de håller ihop så blir de perfekta att göra gratäng av. Här är Paolo Robertos goda recept med skinka och parmesanost.

Finocchio al forno con prosciutto e mozzarella

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

  • Ingredienser

  • 500 g fänkål
  • 3 schalottenlökar
  • 100 g kokt skinka, helst italiensk
  • 100 g mozzarella
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 msk parmesan, färskriven
  • tsk salt
  • krm svartpeppar
  • dl parmesan, i flagor
  • msk gräslök, finskuren

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Påskbuffé – 11 goda recept till påskbordet av Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Italiensk mat

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg

10 min