Påskbröd med ägg.

Foto: Emma Mattsson

Rustikt napolitanskt påskbröd

5 (2 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Rustikt napolitanskt påskbröd – baka ett bröd att bryta i påsk. Skär smakrik salami, bacon och ost till fyllningen. Här är Paolo Robertos recept på ett gott bröd med italienska smaker. Tänk på att brödet ska jäsa i 3,5 timmar!

Rustikt napolitanskt påskbröd

Casatiello napoletano

  • Ingredienser

  • 1 uppvispat ägg, för pensling
  • 4 ägg, helst bruna
  • Degen

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 4.5 dl vatten, ljummet
  • 8 dl vetemjöl
  • 120 g ister, skuret i små bitar
  • 1 msk socker
  • 2 krm svartpeppar
  • Fyllning

  • 150 g salami, skuren i små bitar
  • 100 g bacon, skuren i små bitar
  • 125 g lagrad ost, skuren i små tärningar
  • 0.5 dl pecorinoost, färskriven
  • 0.5 dl parmesan, färskriven

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Påskbuffé – 11 goda recept till påskbordet av Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Italiensk mat

Påsken

MER OM GODARE

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Chapati – lättbakat indiskt tunnbröd

20 min