Frasiga dumplings doppas med fördel i den kryddiga såsen.

Stekta dumplings med kyckling

2,5 (2 röster)

Stekta dumplings med kyckling. När man gör dumplingar kan man inte bara variera fyllningen, man kan även välja olika sorters deg.

– Wontondegen innehåller ägg och den använder jag gärna när knytena ska kokas eller ångkokas. Gyozadegen är utan ägg och jag tycker den blir godast när man steker den, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.

Recept ur Thai! På 30 minuter av Wichudaporn Chaiyasaeng.

Stekta dumplingar med kyckling

  • Ingredienser

  • 300 g dumplingdegplattor, ”gyoza skin”, runda 10 cm
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl kallt vatten
  • 0.5 färsk koriander
  • 8 msk rapsolja
  • Fyllning

  • 550 g kycklingfärs
  • 0.5 färsk koriander
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 2 msk svampsoja, "mushroom soy sauce"
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 ägg
  • 1 krm strösocker
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 krm salt
  • Chilidippsås

  • 1 dl chilisås, stark, ”sriracha sauce”
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk svampsoja, ”mushroom soy sauce”
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt

Gör så här