Lättlagad och jättegod silltårta.
Lättlagad och jättegod silltårta.

Superenkel skånsk sillatårta

Bli först med att rösta!

Fira påsk - tips för påskhelgen

Vispa, hacka och frys – och du har en silltårta. Ät den gärna med rykande het dillkokt potatis, helst nypotatis om du får tag på det.

Tänk på att tårtan ska frysas i minst sex timmar innan servering!

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör din egen pizza på grillen i år! Skaffa en smart pizzaspade från Cervera

Cervera

Skånsk sillatårta

  • Ingredienser

  • 1 burk matjessillsfilé, 200 g
  • vispgrädde
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 citron, till garnering

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

MER OM GODARE

Citronmarinerad lax

40 min

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

1 h 15 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min

Fräsch citrusristotto

40 min

Tupp med tomater, örter och pecorino

2 h

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Fyllda friterade ägg

30 min

Oststänger med parmesanost och kryddor

30 min

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

30 min

Glasstårta med jordgubbar

1 h

Sandwich – så gör du glassen själv

1 h

Fläder och citron sätter smak på svalkande sommardryck

10 min

Så blir du en klimat-kreativ kock

Experten: Så räddar du maten i sommarvärmen

Så länge håller äggen: ”Bäst före-datumet är helt fel”

Lingonpannacotta

1 h

Apelsinsaft – så enkelt gör du din egen

25 min