Duka upp en smakrik italiensk buffé

Av: 

Aftonbladet

Ladda för en färgstark och läcker italiensk buffé.
Ladda för en färgstark och läcker italiensk buffé.

Medelhavsmat

Fånga medelhavskänslan och bjud släkt och vänner på italiensk buffé. Maud Onnermark dukar upp lättlagade och färgstarka rätter.

  • Hur kom du på idén med boken?

– Jag vet från våra läsare att de gillar fest och buffémat som inte är alltför krånglig och som kan förberedas i god tid. Förutom säsongshögtiderna midsommar, påsk och jul innehåller boken många andra fester och bjuder på vegobuffé, italiensk buffé och en smart variant som kan förberedas veckor i förväg och förvaras i frysen.

  • Är det någon rätt som är ett måste på din buffé?

– Jag vill så gott som alltid ha ett gott bröd på buffén och dessutom en söt avslutning.

  • Vad är bästa receptet på en lyckad buffé förutom maten?

– Det är fint att dekorera buffébordet med säsongens blommor, kvistar eller blad. Små skyltar som talar om vad det är för rätter är bra. Jag minns en fest där man trodde att den gröna röran var avokado, men det var wasabikräm.

  • Det var inte så lyckat. Vem skulle du vilja se som gäst hos dig i sommar?

– Pekka Heino, jag saknar honom i Go’kväll-studion och jag vet att han gillar fest och god mat, dessutom är han bästa festminglaren som funkar med alla personer.

  • Hur fixar du det härligt hemma?

– Fräscha snittblommor och kvistar allt efter vad säsongen bjuder piggar upp det mest.

Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).

Publisert:

LÄS VIDARE

Skaldjurssallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Recept

Italiensk mat

Buffé

Förrätt

MER OM GODARE

Marinerad paprika

55 min

Skaldjurssallad – med chili och citron

25 min

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Frittata med rucola

55 min

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Så gör du en supersnabb kålsallad

30 min

Den perfekta dippsåsen – bara tre ingredienser

Så odlar du rosmarin

Laga vegetariskt – mycket enklare än du tror

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sommarmat: Bästa kokböckerna

Dags för pannkaksfest!

2 h

Lättlagade menyer för festliga middagar

Sväng ihop en värmande soppa

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Grekisk mannagrynskaka

1 h 30 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min