Fava med karamelliserad lök och kapris
Fava – god grekisk dipp på gula ärter
Fava är en populär grekisk dipp som påminner lite om hummus.
I det här receptet har vi toppat den goda röran med karamelliserad lök och kapris.
Servera med bröd och färskpressad citron.
Fava med karamelliserad lök
Kom ihåg att blötlägga ärtorna kvällen innan. Till det här receptet behövs cirka 2 dl okokta gula ärter. Om du inte hinner koka ärter kan du använda kikärter istället, smaken blir lite annorlunda än originalreceptet, men blir ändå jättegott.
Ingredienser
- 4 dl gula ärter, kokta
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl lantbuljong, varm
- 0.5 lök, hackad
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 0.5 citron
- svartpeppar, efter smak
Till löken
- 1 gul lök, stor
- 1 msk smör
- 1 msk socker
- 1 tsk vinäger
- 1 msk vatten
- salt och peppar
Till servering
- kapris
- citron
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén
Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm





1 h
Souvlaki med kyckling





45 min
Skaldjurssallad med chili och citron





25 min
Halloumipanna med sparris och sötpotatis





45 min
Tzatziki – klassiskt recept





40 min
Morotssallad





30 min
Duka upp en smakrik italiensk buffé
Johan Jureskogs bästa hamburgare





30 min
Friterade munkar – magiskt goda
1 h
Örtsallad från medelhavet





1 h 30 min
Yoghurtdessert med nötter och bär





20 min
Grillspett med halloumi, chili och mynta





20 min
Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost





1 h 30 min
Marinerad paprika





55 min
Frittata med rucola





55 min
Italiensk bönsallad – vego till buffén





15 min
Små spenatpajer





1 h
Bästa halloumiburgaren





30 min
Världens godaste halloumipizza





25 min
Halloumi fries med hummus och jordnötsdip





40 min
Gazpacho med halloumi och dukkah





30 min
Halloumirårakor med klassiska tillbehör





30 min
Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter





50 min