Färgstarkt och gott på buffébordet – marinerad paprikasallad.
Färgstarkt och gott på buffébordet – marinerad paprikasallad.

Marinerad paprika

2,5 (2 röster)

Medelhavsmat

Marinerad paprika är ett gott och färgstarkt tillbehör på buffén. Låt gärna härligheten marinera några timmar innan servering. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).

Marinerad paprika

  • Ingredienser

  • 6 paprikor, i olika färger
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 msk kapris

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Frittata med rucola

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Italiensk mat

Buffé

Recept

Vegetarisk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi

40 min

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

30 min

Frittata med rucola

55 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

40 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

50 min

Skaldjurssallad – med chili och citron

25 min

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Morotssallad

30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Grekisk mannagrynskaka

1 h 30 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min