Halloumirårakor
Halloumirårakor

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

3,8 (8 röster)

Medelhavsmat

Testa att riva ner halloumi i rårakorna – det blir fantastiskt gott.
Osten gör att rårakorna får krispigare konsistens och mer sälta.
Servera gärna med klassiska tillbehör, som till exempel löjrom, rödlök och gräddfil.

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

  • Ingredienser

  • 150 g halloumi
  • 200 g potatis
  • salt och peppar
  • smör och olja, till stekning
  • Till servering

  • 2 dl gräddfil 12%
  • 100 g löjrom
  • 0.5 rödlök, hackad

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

ANNONS

Har du provat halloumirårakor förut? Handla allt du behöver här!

Extern länk från Matspar

Läs mer

LÄS VIDARE

Halloumiburgare – härligt saftig och grön

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Huvudrätter

Halloumirecept

Recept

MER OM GODARE

Marinerad paprika

55 min

Morotssallad

30 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Rårakor med sötpotatis och halloumi

10 min

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Rösti – knaprig och god potatiskaka

30 min

Halloumipanna med sparris och sötpotatis

45 min

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Världens godaste halloumipizza

25 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Frittata med rucola

55 min

Skaldjurssallad med chili och citron

25 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Små spenatpajer

1 h

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

40 min