Fräsch örtsallad – gott till grillrecept.

Fräsch örtsallad – gott till grillrecept.

Foto: MAGNUS SANDBERG

Örtsallad från medelhavet

3,7 (7 röster)

Medelhavsmat

Den här fräscha salladen med smakrika örter passar perfekt som tillbehör till grillat, på buffén eller som ett krispigt inslag till middagen.
Citrondressingen gör salladen extra frisk och god.
Örterna kan bytas ut mot dina favoritörter, men mynta och dill ger salladen sin karaktäristiska smak.

Örtsallad från medelhavet

  • Ingredienser

  • 1.5 l mjölk
  • 3 dl mannagryn
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 apelsin, skalet
  • g smör, till formen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Portioner: 4 (som en sidosallad) Tid: 10 min

Ingredienser:

  • 1 kruka dill
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 kruka färsk oregano
  • 1 kruka mynta
  • 1 halv gurka
  • 1 romansallatshuvud

till dressingen:

  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skiva i en halv centimeter breda skivor.
  2. Plocka örterna och dela salladen i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål.
  3. Riv skalet från citronen och pressa saften i en dressingsskål. Blanda i honung, salt och peppar och häll i olivoljan under vispning.
  4. Ringla dressingen över salladen och servera genast!

LÄS VIDARE

Så lyckas du med medelhavsmaten hemma

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Sommarsallad

Recept

Grekisk mat

MER OM GODARE

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Vegansk smörgåstårta

Salladsdressing med senap och honung

10 min

17 munsbitar som matchar nubben