Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries

4,5 (4 röster)

Medelhavsmat

Krispigt, krämigt – och jättegott.
Kocken Mattias Larsson visar hur du själv kan göra galet snygga och örtiga halloumi fries.
– Våga fritera i god olivolja och använd en ganska stor kastrull, så det finns utrymme utan att oljan kokar över.
Servera tillsammans med hummus och jordnötssås – och njut!

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

  • Ingredienser

  • 400 g halloumi
  • 1 dl vetemjöl
  • Hummus

  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 250 g kikärter, kokta
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 msk citronjuice, pressad
  • 2 msk vatten
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Jordnötsdip

  • 100 g jordnötssmör
  • 2 msk citronjuice, pressad
  • 2 msk japansk sojasås
  • 2 msk vatten

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Halloumiskolan – så grillar du perfekt halloumi

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Recept

Halloumirecept

Vegetarisk mat

Grekisk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi

40 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Souvlaki med kyckling

45 min

Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad

20 min

Halloumipanna med sparris och sötpotatis

45 min

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Marinerad paprika

55 min

Frittata med rucola

55 min

Skaldjurssallad – med chili och citron

25 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Grekisk mannagrynskaka

1 h 30 min