Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries
Krispigt, krämigt – och jättegott.
Kocken Mattias Larsson visar hur du själv kan göra galet snygga och örtiga halloumi fries.
– Våga fritera i god olivolja och använd en ganska stor kastrull, så det finns utrymme utan att oljan kokar över.
Servera tillsammans med hummus och jordnötssås – och njut!
Ingredienser
- 400 ghalloumi
- 1 dlVetemjöl
Hummus
- 1 vitlöksklyfta, liten
- 250 gkikärter, kokta
- 2 mskTahini (sesampasta)
- 1 mskcitronjuice, pressad
- 2 mskVatten
- 1 krmChiliflakes
- 2 mskOlivolja
- Salt
Jordnötsdip
- 100 gJordnötssmör
- 2 mskcitronjuice, pressad
- 2 mskJapansk sojasås
- 2 mskVatten
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Godare knackar på” bjuder han på härliga middagsmenyer.
Visa 59 recept