Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries

Av Mattias Larsson

(6)

Vad tycker du?

Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries

Krispigt, krämigt – och jättegott.
Kocken Mattias Larsson visar hur du själv kan göra galet snygga och örtiga halloumi fries.
– Våga fritera i god olivolja och använd en ganska stor kastrull, så det finns utrymme utan att oljan kokar över.
Servera tillsammans med hummus och jordnötssås – och njut!

Ingredienser

  • 400 ghalloumi
  • 1 dlVetemjöl

Hummus

  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 250 gkikärter, kokta
  • 2 mskTahini (sesampasta)
  • 1 mskcitronjuice, pressad
  • 2 mskVatten
  • 1 krmChiliflakes
  • 2 mskOlivolja
  • Salt

Jordnötsdip

  • 100 gJordnötssmör
  • 2 mskcitronjuice, pressad
  • 2 mskJapansk sojasås
  • 2 mskVatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Godare knackar på” bjuder han på härliga middagsmenyer.

Visa 59 recept