Halloumiskolan – så gör du hemgjorda halloumi fries
Krispigt, krämigt – och jättegott.
Kocken Mattias Larsson visar hur du själv kan göra galet snygga och örtiga halloumi fries.
– Våga fritera i god olivolja och använd en ganska stor kastrull, så det finns utrymme utan att oljan kokar över.
Servera tillsammans med hummus och jordnötssås – och njut!
Halloumi fries med hummus och jordnötsdip
Ingredienser
- 400 g halloumi
- 1 dl vetemjöl
Hummus
- 1 vitlöksklyfta, liten
- 250 g kikärter, kokta
- 2 msk tahini (sesampasta)
- 1 msk citronjuice, pressad
- 2 msk vatten
- 1 krm chiliflakes
- 2 msk olivolja
- salt
Jordnötsdip
- 100 g jordnötssmör
- 2 msk citronjuice, pressad
- 2 msk japansk sojasås
- 2 msk vatten
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Världens godaste halloumipizza





25 min
Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi





40 min
Bästa halloumiburgaren





30 min
Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén
Gazpacho med halloumi och dukkah





30 min
Grillspett med halloumi, chili och mynta





20 min
Halloumirårakor med klassiska tillbehör





30 min
Fava med karamelliserad lök och kapris





1 h
Halloumiskolan – så gör du extra fräsch halloumisallad





20 min
Halloumipanna med sparris och sötpotatis





45 min
Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm





1 h
Italiensk bönsallad – vego till buffén





15 min
Marinerad paprika





55 min
Frittata med rucola





55 min
Skaldjurssallad med chili och citron





25 min
Duka upp en smakrik italiensk buffé
Tzatziki – klassiskt recept





40 min
Morotssallad





30 min
Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost





1 h 30 min
Souvlaki med kyckling





45 min
Yoghurtdessert med nötter och bär





20 min
Örtsallad från medelhavet





1 h 30 min
Små spenatpajer





1 h
Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat





40 min