Läcker bönsallad till buffén.
Läcker bönsallad till buffén.

Italiensk bönsallad

4,6 (5 röster)

Medelhavsmat

Italiensk bönsallad – här är en härlig bönsallad till goda buffébordet. Ett bra vego-alternativ! Låt den gärna stå kallt några timmar innan servering. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).

Italiensk bönsallad

  • Ingredienser

  • 2 burkar cannellinibönor, à 400 g
  • 3 salladslökar
  • 1 burk halvtorkade körsbärstomater i olja, à 180 g
  • Dressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja, från tomatburken eller olivolja
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 8 salviablad, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymald

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Skaldjurssallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Italiensk mat

Buffé

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Skaldjurssallad – med chili och citron

25 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min

Marinerad paprika

55 min

Frittata med rucola

55 min

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Grekisk mannagrynskaka

1 h 30 min

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Bästa halloumiburgaren

30 min

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Halloumipanna med sparris och sötpotatis

45 min

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

30 min

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Små spenatpajer

1 h