Läcker bönsallad till buffén.
Läcker bönsallad till buffén.

Italiensk bönsallad

4,6 (5 röster)

Här är en härlig italiensk bönsallad till buffébordet. Ett bra vego-alternativ med halvtorkade körsbärstomater, salladslök och dressing med persilja och salvia. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.

  • Tips! Låt bönsalladen gärna stå kallt några timmar innan servering.

Italiensk bönsallad

  • Ingredienser

  • 2 burkar cannellinibönor, à 400 g
  • 3 salladslökar
  • 1 burk halvtorkade körsbärstomater i olja, à 180 g
  • Dressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja, från tomatburken eller olivolja
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 8 salviablad, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymald

Gör så här

LÄS VIDARE