Skaldjurssallad på italienskt vis.
Skaldjurssallad på italienskt vis.

Skaldjurssallad

4 (1 röst)

Medelhavsmat

Skaldjurssallad – på italienskt vis kryddas skaldjurssalladen med vitlök, chili, citron och oregano. Perfekta receptet för en härlig, romantisk middag. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).

Skaldjurssallad

  • Ingredienser

  • 2 påsar fryst skaldjursmix, à 350 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål, liten
  • 500 g tomater
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 msk olivolja
  • Dressing

  • 2 citroner, finrivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0.5 dl oregano, finhackad

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Frittata med rucola

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Recept

Italiensk mat

Buffé

Huvudrätter

Fisk och skaldjur

MER OM GODARE

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min

Frittata med rucola

55 min

Marinerad paprika

55 min

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Grillspett med halloumi, chili och mynta

20 min

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Grekisk mannagrynskaka

1 h 30 min

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Bästa halloumiburgaren

30 min

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Halloumipanna med sparris och sötpotatis

45 min

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

30 min

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Små spenatpajer

1 h