”Langos är så otroligt gott och man kan faktiskt ha på precis vad som helst”, tipsar Markiz Tainton.
”Langos är så otroligt gott och man kan faktiskt ha på precis vad som helst”, tipsar Markiz Tainton.

Langos med citronkräm och räkor

3,6 (41 röster)

Langos är festligt, gott och traditionell festivalmat. Men de går precis lika bra att göra hemma. Perfekt att låta alla plocka på det som de själva gillar.

– Du kan till och med göra efterrättslangos, tänk nutella och jordgubbar, säger Markiz Tainton

Langos med citronkräm och räkor

  • Langos

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 potatis, stor (kokt)
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl special , cirka
  • 1 dl vetemjöl, till utbakning
  • 5 dl frityrolja
  • Råfriterad lök

  • 1 gul lök
  • salt
  • Citronkräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
  • 1 tsk harissa
  • salt
  • vitpeppar
  • Servering

  • 2 dl manchegoost, eller gruyere (mer efter smak)
  • 300 g skalade räkor
  • 1 msk dill
  • 1 msk koriander, färsk

Gör så här