Löjromspizza – lyxigt och gott
En riktig lyxpizza toppad med löjrom, men det går också bra att använda stenbitsrom eller tångkaviar.
– Vill man så kan man så klart göra egen deg, men ibland behöver man genvägar. Rotfruktschipsen ger ett härligt krisp och ska så klart läggas på precis före servering, säger Anna Wendt som skapat den läckra pizzan.
Portionerna är beräknat för en buffé med flera olika rätter.
Löjromspizza
Ingredienser
- 400 g pizzadeg, färdig i påse
Topping
- 1.5 dl crème fraiche
- 1.5 dl västerbottensost, riven
- salt
- svartpeppar, nymalen
Garnering
- 0.5 dl crème fraiche
- 80 g löjrom
- 3 msk rödlök, finhackad
- 2 msk gräslök, finhackad
- 0.5 dl dillvippor
- 1 näve rotfruktschips
Gör så här
Av:
Anna Wendt