Ingredienser
- 4 pocherade ägg, se recept nedan
- 1 satshollandaise, se recept nedan
- 1 mskcitronsaft, pressad
- 1 mskdill, finhackad
- 1 tskpepparrot, finriven
- 2 skivorbriochebröd, eller vitt surdegsbröd
- 250 gsparris, späd
- 4 skivorkallrökt lax
- smör
- Flingsalt
Pocherad ägg
- 1 lVatten
- 2 ägg
- 1 mskättikssprit, 12 %
- 0,5 mskSalt
- isvatten
Hollandaise
- 3 äggulor
- 200 gsmör
- 1 Schalottenlök, hackad
- 2 mskVitvinsvinäger
- 0,5 dlVatten
- 0,5 dltorrt vitt vin
- 4 vitpepparkorn, hela
- 1 persiljekvist
- 2 tskcitronsaft
- Salt
- vitpeppar, nymald