Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise

Finns det något lyxigare, godare och mer välgörande än egg benedict en söndagsförmiddag? I boken ”Ägg” får du lära dig hur du tillreder den eleganta rätten dessutom bjuds på massor av goda recept, alla med ägg i så klart!

Lyxigt gott – egg benedict.

Ingredienser

  • 4 pocherade ägg, se recept nedan
  • 1 satshollandaise, se recept nedan
  • 1 mskcitronsaft, pressad
  • 1 mskdill, finhackad
  • 1 tskpepparrot, finriven
  • 2 skivorbriochebröd, eller vitt surdegsbröd
  • 250 gsparris, späd
  • 4 skivorkallrökt lax
  • smör
  • Flingsalt

Pocherad ägg

  • 1 lVatten
  • 2 ägg
  • 1 mskättikssprit, 12 %
  • 0,5 mskSalt
  • isvatten

Hollandaise

  • 3 äggulor
  • 200 gsmör
  • 1 Schalottenlök, hackad
  • 2 mskVitvinsvinäger
  • 0,5 dlVatten
  • 0,5 dltorrt vitt vin
  • 4 vitpepparkorn, hela
  • 1 persiljekvist
  • 2 tskcitronsaft
  • Salt
  • vitpeppar, nymald

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise