Sofia tipsar om nya smaker till helgen

Chatta med mästerkocken kl 13.30

Publicerad:
Uppdaterad:

Godare

Fastnat i samma fredagsvanor med tacos eller hämtpizza? Då kan du plocka ny inspiration från Sofia Henriksson – expert på smaker från världens alla hörn. Från klockan 13.30 svarar hon i chatten.

Äntligen fredag och det betyder chattdags! Den här veckan är det ingen mindre än mästerkocken Sofia Henriksson som svarar på era frågor om bästa helgmaten. Hon har både tips på roligare tacostillbehör, festmiddagar och förslag på godaste brunchen. 

– Jag vill inspirera till att ta del av världens alla smaker, säger Sofia i sitt program “Världens mat”. 

Själv lagar hon gärna El Salvadors nationalrätt pupusas. Eller Colombianska arepas med kyckling och avokado. Och såklart krispiga japanska gyozas. 

Sugen på någon av recepten? Eller har du andra frågor till Sofia? Ställ de redan nu genom att trycka på den röda knappen. 

Laddar Live Upplevelse
Laddar ...

Eget program på tv-kanalen Godare 

Sofia Henriksson är vinnare av Sveriges Mästerkock 2020 och bjuder på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. 

Nu är hon aktuell med tv-programmet “Världens mat” på kanalen Godare där det bland annat bjuds på rödspätta i saffranssås, mexikanska enchiladas och härliga tortellini med brynt smör. Avsnitten hittar du på tv-kanalen Godare eller här på Aftonbladet Mat & Dryck.

Sofias Henrikssons bästa matlagningstips 

  • Ha en smaksked och smaka av hela tiden! 

  • En skarp kniv är ovärderligt 

  • Våga prova nya rätter och utmana dig själv i köket 

  • Laga helst mat tillsammans med andra, digitalt eller fysiskt gör detsamma!

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE