Pupusas med kålsallad och tomatsås

3,8 (87 röster)

Godare

Pupusa power!

Här lagar Sofia Henriksson El Salvadors nationalrätt, en slags inbakade-tacos.

– Jag fullkomligt älskar pupusas! Prova pupusas nästa gång du är sugen på något riktigt mumsigt – du kommer inte att ångra dig, säger Sofia Henriksson.

Servera med härlig kålsallad och tomatsalsa.

Pupusas med kålsallad och tomatsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pupusas

  • 4 dl rismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl vatten, kokande, eller upp till det dubbla
  • olivolja, till stekning
  • 400 g svarta bönor, eller lika mycket queso fresco (mexikansk färskost), alternativt mozzarellaost 
  • Salsa Roja

  • 5 tomater, eller skalade hela tomater på burk
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Kålsallad

  • 2 morot
  • 0.5 gul lök
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 l vatten, kokande
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl champangevinäger, alt äppelcidervinäger
  • 2 tsk oregano , torkad

Gör så här

Laddar ...
El Salvadors nationalrätt: Pupusas!
Foto: Godare
El Salvadors nationalrätt: Pupusas!

Se hela programserien med Sofia Henriksson på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

LÄS VIDARE

MER OM GODARE