Pupusas med kålsallad och tomatsås

3,8 (69 röster)

Godare

Pupusa power!

Här lagar Sofia Henriksson El Salvadors nationalrätt, en slags inbakt tacos.

– Jag fullkomligt älskar pupusas, säger Sofia Henriksson och fortsätter:

– Prova pupusas nästa gång du är sugen på något riktigt mumsigt, du kommer inte att ångra dig.

Servera med härlig kålsallad och tomatsalsa.

Pupusas med kålsallad och tomatsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pupusas

  • 4 dl rismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl vatten, kokande, eller upp till det dubbla
  • olivolja, till stekning
  • 400 g svarta bönor, eller lika mycket queso fresco (mexikansk färskost), alternativt mozzarellaost 
  • Salsa Roja

  • 5 tomater, eller skalade hela tomater på burk
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Kålsallad

  • 2 morot
  • 0.5 gul lök
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 l vatten, kokande
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl champangevinäger, alt äppelcidervinäger
  • 2 tsk oregano , torkad

Gör så här

Av: Aftonbladet

Laddar ...
El Salvadors nationalrätt: Pupusas!
Foto: Godare
El Salvadors nationalrätt: Pupusas!

Se hela programserien med Sofia Henriksson på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK