Så blir potatismos fluffigt och extra gott

Av: 

Aftonbladet

Godare

Om du ska göra potatismos eller puré så har kocken Markiz Tainton ett grymt tips till dig – som gör att potatisen enklare suger upp smakerna från smöret och grädden. Spana in videoklippet nedan!

Markiz Taintons nya tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.

– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.

Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.

I videoklippet berättar Markiz Tainton om sitt knep för att göra fluffigt och smakrikt potatismos.
Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket mat ska du ha i stekpannan

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Potatisrecept

MER OM GODARE

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Vanliga missen många gör när de steker

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

1 h 30 min

Vad blir det till middag?

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Tapasfest med Markiz

2 h

Välkommen till tv-kanalen Godare

Markiz goda kyckling

35 min

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Så gör du en supersnabb kålsallad

30 min

Lyxa till maten med smörslungad potatis

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Så gör du egna supergoda tortillabröd

15 min

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

30 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Den enda dressingen som du behöver i köket

30 min