Så blir potatismos fluffigt och extra gott

Av: 

Aftonbladet

Godare

Om du ska göra potatismos eller puré så har kocken Markiz Tainton ett grymt tips till dig – som gör att potatisen enklare suger upp smakerna från smöret och grädden. Spana in videoklippet nedan!

Markiz Taintons nya tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.

– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.

Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.

I videoklippet berättar Markiz Tainton om sitt knep för att göra fluffigt och smakrikt potatismos.
Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket mat ska du ha i stekpannan

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Potatisrecept

MER OM GODARE

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Vanliga missen många gör när de steker

Därför ska du aldrig riva vitlök

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Vad blir det till middag?

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping

2 h

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Koriander – så smakar den allra mest

Välkommen till tv-kanalen Godare

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Lyxa till maten med smörslungad potatis

Så får du perfekt couscous som Markiz

Felet som alla gör med tomatpuré

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Markiz goda kyckling

35 min

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

1 h 30 min

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min