Sofia Henrikssons gyozas med dipp
Sofia Henriksson bjuder på japanska gyozas fyllda med goda svampar, vitkål och ingefära. Servera med den superenkla dippsåsen.
– Nu börjar det redan dofta gott här i köket, det känns verkligen som vi är i Japan, säger hon i klippet.
Ingredienser
- 200 gskogschampinjoner
- 200 gshiitakesvamp
- 2 cmfärsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 4 mskJapansk soja
- 1 Schalottenlök
- 3 dlmirin
- 1 röd chili
- 2 dlvitkål, finstrimlad
- 1 tskpressad citron
- 2 tskSesamolja
- Salt
- gyozablad
Dippsås
- 1 dlJapansk soja
- 1 dlmirin
- 1 röd chili, finhackad
- 3 dropparSesamolja
- 1 msksesamfrön
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept