Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Sofia Henrikssons gyozas med dipp

Av Sofia Henriksson

(53)

Vad tycker du?

Sofia Henrikssons gyozas med dipp

Sofia Henriksson bjuder på japanska gyozas fyllda med goda svampar, vitkål och ingefära. Servera med den superenkla dippsåsen.

– Nu börjar det redan dofta gott här i köket, det känns verkligen som vi är i Japan, säger hon i klippet.

Ingredienser

  • 200 gskogschampinjoner
  • 200 gshiitakesvamp
  • 2 cmfärsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 mskJapansk soja
  • 1 Schalottenlök
  • 3 dlmirin
  • 1 röd chili
  • 2 dlvitkål, finstrimlad
  • 1 tskpressad citron
  • 2 tskSesamolja
  • Salt
  • gyozablad

Dippsås

  • 1 dlJapansk soja
  • 1 dlmirin
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 dropparSesamolja
  • 1 msksesamfrön
Japanska gyozas fyllda med goda svampar, vitkål och ingefära

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sofia Henrikssons gyozas med dipp

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept