Svamptortellini med brynt smör och salvia

2,9 (104 röster)

Godare

Svamptortellini på italienska.

Gör en middagsutflykt till Italien med hjälp av Sofia Henrikssons härliga recept med smaker av salvia och brynt smör och tryffel.

Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och här visar hon hur enkelt du kan göra pastadeg och en superläcker svampfyllning.

Svamptortellini med brynt smör, salvia och tryffel

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pastadeg

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl durumvetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk olivolja
  • 1 nypa salt
  • Svampfyllning

  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 buljongtärning, svamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • 1 schalottenlök
  • Brynt smör med salvia

  • 100 g smör
  • 1 kruka salvia
  • 1 tryffel , svart

Gör så här

Världens smaker med matkreatören Sofia Henriksson.
Världens smaker med matkreatören Sofia Henriksson.

MER OM GODARE