Så får du fryst fisk att smaka som färsk
Uppdaterad:
Godare
Här kommer ett grymt tips från kocken Markiz Tainton om hur du bäst tinar fryst fisk – för att få den att smaka som färsk. Knepet i videoklippet är kanske lite oväntat, men det funkar!
Markiz Taintons nya tv-program
Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.
– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.
Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Mandelröra med ricotta och mynta
Därför ska du aldrig riva vitlök
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Vanliga missen många gör när de steker
Ärtröra med smak av basilika
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Markiz goda kyckling
35 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Så gör du en supersnabb kålsallad
30 min
Lyxa till maten med smörslungad potatis
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Mandelröra med ricotta och mynta
Därför ska du aldrig riva vitlök
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Vanliga missen många gör när de steker
Ärtröra med smak av basilika
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Frasiga, matiga våfflor med crunchiga röror
45 min
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Markiz goda kyckling
35 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Få inspiration till helgens matlagning från chatten
Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker
Så gör du en supersnabb kålsallad
30 min