Så får du fryst fisk att smaka som färsk

Av: 

Aftonbladet

Godare

Här kommer ett grymt tips från kocken Markiz Tainton om hur du bäst tinar fryst fisk – för att få den att smaka som färsk. Knepet i videoklippet är kanske lite oväntat, men det funkar!

Markiz Taintons nya tv-program

Markiz Tainton var med i Sveriges Mästerkock 2014 och är i dag en älskad matkreatör och tv-kock. Nu är hon aktuell med ett eget program på tv-kanalen Godare. I serien bjuder hon bland annat på en krämig grön shakshuka, en pumpapasta med knaperstekt sidfläsk och flera lyxiga och enkla tapas.

– Sedan gör jag också fantastiska matvåfflor som man gör på kokosfett, rismjöl och kokosvatten.

För dig som undrar vad du gör av mjölken när fisken tinat:

– Häll av mjölken, men den går med fördel att använda sen till sås, säger Markiz Tainton.

Du kan också se programmen på Aftonbladet Mat & dryck.

I videoklippet ovan visar Markiz Tainton hur du får fryst fisk att smaka lika gott som färsk fisk.
Lax, kyckling och färs - lättlagade vardagsfavoriter

Hansson, Jon

Lax, kyckling och färs - lättlagade vardagsfavoriter

159,00 kr

Läs mer

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket mat ska du ha i stekpannan

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Därför ska du aldrig riva vitlök

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter

1 h 30 min

Vanliga missen många gör när de steker

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Vad blir det till middag?

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Välkommen till tv-kanalen Godare

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Markiz goda kyckling

35 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Succégrillning med goda marinader

Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten

Tricket som ger ännu fräschare grönsaker

25 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker