Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Foto: Björn Lindahl

Mjuk pepparkaka

4 (9 röster)

Bakrecept

Mjuk pepparkaka – dessa skånska pepparkakor trivs alldeles utmärkt tillsammans med antingen gorgonzola eller med smör och en smakrik ostskiva. Strunta i färdigköpta och lägg till detta till julbaksrepertoaren istället. Om man är en kardemumma-fantast kan man även pudra lite över kakorna direkt när dom kommit ut ur ugnen.

En portion ger 20 kakor.

Kakdegen behöver ligga svalt i minst 3 timmar innan den gräddas, vilket inte är inräknat i tidsberäkningen.

Skånska pepparkakor recept – mjuk pepparkaka

  • Ingredienser

  • 3 dl ljus sirap
  • 3 tsk pepparkakskryddor, eller hälften så mycket ingefära + hälften så mycket kanel
  • 1 msk bikarbonat
  • 2.5 msk mjölk
  • 7 dl vetemjöl

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Mjuk pepparkaka – saftigt och gott recept

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Julmat

Fika recept

Efterrätt

MER OM GODARE

Farmors pepparkaksmacka

1 h 15 min

Så gör du helt perfekt kristyr

10 min

Smulkaka med citron – den här är så otroligt god

1 h

Saftigt och gott recept på mjuk pepparkaka

1 h 15 min

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Kanelkaka med äpplen

1 h 20 min

Tigerkaka – så gör du steg för steg

1 h 20 min

Tunnbröd med fänkålsfrö

1 h 45 min

Silviakaka – ljuvlig kaka i långpanna

35 min

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

30 min

Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

30 min

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Grytbröd – lättbakat och gott

3 h 30 min

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

1 h 5 min

Kardemummakaka – himmelskt god

1 h

Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

10 min

Siffertårta med hallonkräm

1 h 10 min

Saffransrulltårta med apelsin­choklad­fyllning

30 min

Hela Sverige bakar-vinnarens lyxfika

Johanna Westmans bästa baktips

Madeleinekakor

Hela Sverige bakar – tunnbröd

Bullrecept för alla tillfällen

Saffranssemla med lingongrädde