Salsiccia penne
Salsiccia penne

Salsiccia penne

4,4 (7 röster)

Den kryddiga färsen från färsk salsicciakorv är utmärkt att göra köttfärssås på. Färsen är fet men balanseras med syran från det vita vinet, det ger rätten en djup och salt smak som uppskattas av hela familjen.

Recept ur boken ”Köttfärssås” av Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister.

  • Tips! Använd en kort och tjock pastasort, till exempel penne. Den här rätten får ätas med bara sked och passar utmärkt även på sommaren.

  • Ingredienser

  • 1 st lök, gul
  • 2 stjälk blekselleri
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0.5 röda chilifrukter, an- passa mängden efter smak och styrka på chilifrukten
  • 7 färska tomater, skål- lade, skalade och tärnade
  • 500 g salsiccia, med naturell smak
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • muskotnöt
  • 1 kruka basilika, handriven
  • riven parmesanost

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN