Kreolskans gryta får sin salta smak av kabanoss och cornichoner.
Kreolskans gryta får sin salta smak av kabanoss och cornichoner.

Kreolskans gryta med kabanoss och syltlök

3,7 (220 röster)

Kreolskans gryta är en fantastiskt god, klassisk gryta som många känner igen.
Här samsas syltlök och oliver med kabanoss och cornichoner i en härlig blandning.
Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”.

Kreolskans gryta

  • Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 200 g kabanosskorvar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl cornichoner
  • 1 dl oliver
  • 1 dl syltlök
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt, cirka
  • svartpeppar, nymalen
  • hackad persilja
  • Till servering

  • ris, kokt, långkornigt
  • grönsallad

Gör så här

LÄS VIDARE