Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm
En tårta till fikat slår aldrig fel, i alla fall inte om den smakar av pepparkaka och hallon. Denna tårta blir både söt och syrlig, och saftiga pepparkaksbottnar och fluffig hallonfyllning får tårtan att riktigt smälta på tungan.
Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak de luxe”.
1 portion i receptet blir en tårta med 8–10 bitar. Tid tillkommer för kakan att svalna.
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 dlströsocker
- 1 dlVetemjöl
- 1 dlPotatismjöl
- 1 mskpepparkakskryddor
- 1 tskvaniljsocker
- 1 dlkokos, till formen
Hallonmousse
- 2,5 dlvispgrädde
- 100 gfärskost, t.ex. Philadelphiaost
- 1 dlFlorsocker
- 2 tskvaniljsocker
- 300 gHallon
Vit chokladsmörkräm
- 200 gVit choklad
- 200 gsmör, rumsvarmt
- 1,5 dlFlorsocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Frida Skattberg
Frida Skattberg är den passionerade bakbloggaren som håller till på Gotland. Hon är receptkreatör, kakboksförfattare och influencer med fokus på sött och gott. Här på Godare delar hon med sig av både klassiska bakverk och trendiga godsaker. Bild från boken "Baka i långpanna deluxe”. Foto: Helen Pé.
Visa 24 recept