Valnöt och svampragu
Valnöt och svampragu

Valnöt och svampragu

5 (1 röst)

Hemligheten bakom den här goda ragun är att finhacka svampen i precis lagom små bitar, sedan bryna dem länge och väl för att locka fram maximalt med magisk umami.

Recept ur boken ”Köttfärssås” av Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister.

  • Tips! Skippar du mjölk, parmesan och äggpasta kan den enkelt bli vegansk.

  • Ingredienser

  • 1 st morot
  • 1 st lök, gul
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g skogschampinjoner
  • 100 g shiitakesvampar
  • 1 dl torkade trattkantareller, mortlad
  • 1 tsk råsocker
  • 100 g valnötter, skalade och finhackade
  • 80 g tomatpuré
  • 1 cascabel chili, eller annan chili
  • 2 lagerblad
  • muskotnöt, efter smak
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl utspädd grönsaksfond, svampfond om du har
  • 1 msk socker
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm oregano, torkad
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • salt

Gör så här

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN