Fyra av Paolo Robertos godaste recept

Här är hans bästa italienska recept

Av: 

Aftonbladet

Smaka på Italien - Paolo Roberto bjuder på fyra av sina favoritrecept.
Smaka på Italien - Paolo Roberto bjuder på fyra av sina favoritrecept.

Middagstips

Att bjuda på middag ska inte vara krångligt, menar Paolo Roberto, som här ger oss fyra av sina favoritrecept.

  • Vilket italienskt uttryck gillar du bäst?

– Magna va’! - ”Hugg i och ät!”. Ett neapolitanskt uttryck som jag förknippar med stora middagar och familjeluncher i Italien. Du menar att svenskar borde inspireras av det italienska förhållningssättet till sociala middagar och slappna av och öppna upp dörren...

  • Vilken är den bästa bjudrätten för ett stort sällskap?

– I Sverige gör vi det ofta för komplicerat och organiserat, det måste vara finsilver och fyra rätter för att man ska våga bjuda hem folk. En pasta al forno (pastagratäng) är enkel, snabb och fantastiskt god när man spontant bjuder hem vänner på middag. Maten ska vara god, men det är minst lika viktigt med umgänge.

  • Vilken är den vanligaste matmyten? Nu har du chansen att avliva den en gång för alla.

– Att man blir tjock av pasta. Det finns ingen evidens för det. Man blir tjock av för mycket kalorier. Riktigt bra pasta innehåller upp till 14 procent protein, vilket gör den till en riktigt långsam och nyttig kolhydrat!

  • Om du bara fick äta en huvudrätt i resten av livet, vilken?

– Spaghetti alle vongole!

  • Vad lagar du i kväll?

– En lasagne med salsiccia, tomat och mozzarella. Det blir faktiskt en efterrätt också, min tiramisu med limoncello och citronkräm.

Så lagar du Paolos pastarecept

Paolo Roberto

  • Ålder: 49 år.
  • Bor: I Nacka, utanför Stockholm.
  • Gör: Är författare, programledare, entreprenör (driver bland annat restaurangerna Pane Fresco).
  • Aktuell: Med boken Paolo Robertos italienska kök – Mat från gudarnas stig (Bonnier fakta).
Publisert:

LÄS VIDARE

Bjud på italiensk påskbuffé signerad Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Italiensk mat

Paolo Roberto

Pastarecept

MER OM GODARE

Paolos pizza med taleggio och mozzarella

1 h 20 min

Gratinerad gnoochi med broccoli och gorgonzola

40 min

Lär dig laga italiensk mat

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella

1 h

Paolos pasta med musslor

35 min

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Vad blir det till middag?

Fjärilspasta med räkor och rucolapesto

30 min

Fylld falukorv i ugn – två goda recept

1 h

Vinmarinerad fläskfilé med grönsaksmix

1 h 15 min

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Sex steg – så blir du bra på italiensk mat

England mot Italien på tallriken – vem vinner?

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga italienskt: Här är allt du behöver

Mamma Mia! Han gör pizza som ett proffs

Kyckling – våra bästa recept

Fläskfilé i ugn med zucchini

1 h 15 min

Så gör du egen pasta

45 min

Markiz goda kyckling

35 min

Läckra recept på snabb, god och billig vardagsmat

Billig mat – 7 recept som räddar januari

Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min