Gnocchigratäng med köttfärs och mozzarella.
Gnocchigratäng med köttfärs och mozzarella.

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och mozzarella

4,4 (51 röster)

Middagstips

Gnocchigratäng med köttfärs och mozzarella.
– Jag älskar gnocchi! Kan äta ofantliga mängder av de små knytena och när de är ugnsgratinerade, så att de får gotta ihop sig med köttsåsen och den smälta mozzarellan, då slickar jag tallriken, säger Paolo Roberto. Recept ur Paolos mat.

Ugnsgratinerad gnocchi med köttfärs och m

  • Ingredienser

  • 500 g gnocchi, färdigköpta eller hemgjorda
  • 250 g mozzarella, skuren i små tärningar
  • 300 g kalvfärs, eller nötfärs
  • 1 lök, gul, finhackad
  • 2 morötter, finhackade
  • rött vin
  • 370 g passerade tomater
  • 2 msk rosmarin, färsk, finhackad
  • 5 salviablad, finhackade
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • riven parmesanost, att strö över

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Linguine med paprika och mortadella

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Italiensk mat

Paolo Roberto

MER OM GODARE

Gnocchi – så enkelt lagar du den goda potatispastan

20 min

Kycklingsoppa med gnocchi och spenat

30 min

Gnocchi med parmaskinka och hemgjord pesto

20 min

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Tre smaskiga recept med köttfärs

Bjud på varma smörgåsar med köttfärs

30 min

Pastagratäng med köttfärs

55 min

Pizza med salsiccia och mozarella

2 h

Tonfisklasagne med krämig ostsås

50 min

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Fjärilspasta med räkor och rucolapesto

30 min

Omelettmuffins på rester

Mustig köttfärsgryta

40 min

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Smörstekt gnocchi med tomat, mozzarella och basilika 

30 min

Gnocchi med krämig tomatsås

30 min

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

30 min

Påskpajer – både goda och snygga

2 h

Enkel skaldjurspaj med härliga smaker

1 h 40 min

Filodegspaj med cream cheese och spenatfyllning

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

1 h 15 min

Arepas med kyckling och avokado

1 h

Cevapcici – kryddiga och goda köttfärsjärpar

30 min

Enkel sås med ädelsost – perfekt till pasta

15 min