Jag hoppar över laxen

Uppdaterad 2018-12-19 | Publicerad 2002-12-16

Karin Fransson, köksmästare och tv-kock

Hemma hos Karin Fransson, köksmästare och tv-kock, går sillen alltid åt. Men av julskinkan blir ofta lite över.

– Då brukar jag göra potatiskaka.

Sillen är det allra viktigaste på Karin Franssons julbord. Även pressylta och pastejer hör till favoriterna. Men rätter som lax och omelett hoppar hon gärna över.

– Det har man ju hela året, säger hon.

För den som tröttnat på skinkan, men har en kant över, delar Karin Fransson här med sig av en rätt hon själv brukar göra.

Blanda några kokta, malda potatisar med finhackad julskinka, lite lök och persilja. Proportionerna är inte så noga – ta det du har. Eventuellt kan du lägga i ett ägg och lite mjöl för att hålla ihop blandningen. Forma små kakor, rulla dem i ströbröd och stek.

– Så kan man ha en sallad till. Det smakar kanon efter julen.

Tipsen

Följ ämnen i artikeln