Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Allt du behöver till ett härligt sillbord

Av Mattias Larsson

(74)

Vad tycker du?

Allt du behöver till ett härligt sillbord

På den perfekta sillbuffén blandas goda klassiker med roliga varianter som krämig tacosill eller röd currysill.

Här ger kocken Mattias Larsson sina bästa tips på hur sillbordet blir lite enklare – och mycket godare.

Ingredienser

  • Olika sorters sill

Gubbröra

  • 200 gAnsjovis
  • 5 ägg, hårdkokta
  • 1 rödlök, liten
  • 1 dlCrème fraiche
  • 3 mskmajonnäs
  • 0,5 dldill, hackad
  • 0,5 dlgräslök, hackad
  • svartpeppar
  • Salt

Ägghalvor med topping

  • 6 ägg, hårdkokta
  • 1 dlCrème fraiche
  • 1 mskmajonnäs
  • 1 tskPressad citronsaft
  • Salt och peppar
  • 4 mskröd stenbitsrom, att garnera äggen med

Potatishalvor med matjesröra

  • 150 gmatjesill
  • 12 potatisar, kokta
  • 1 rödlök
  • 2 dlCrème fraiche
  • 3 mskMajonnäs
  • 0,5 dlHackad dill
  • Salt och peppar
  • 4 msksvart stenbitsrom, till garnering
  • dillkvist, till garnering

Mer gott på sillbordet

  • 200 gLax, gravad eller rökt
  • paj, t ex västerbottenpaj
  • ost
  • 1 paketknäckebröd
Duka upp en sillbuffé i påsk.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Allt du behöver till ett härligt sillbord

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Godare knackar på” bjuder han på härliga middagsmenyer.

Visa 59 recept

Ämnen