Jultips

presenteras av

Krämig sillröra med prästost och dillfrön

3,9 (55 röster)

MAT & DRYCK

Sillröra med prästost och dillfrön. Sill och ost, klart det passar ihop. Här visar kocken Mattias Larsson hur du gör en härligt krämig och smakrik sill.
– Jag kan lova att det blir supergott, säger Mattias Larsson.

Antalet portioner är beräknat för en buffé.

Sillröra med 5-minuters-sill, prästost och dillfrön

  • Ingredienser

  • 1 förpackning förinlagd sill, filéer
  • 0.5 tsk dillfrö, mortlat
  • 50 g prästost
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS EXTERN LÄNK

Här hittar du alla ingredienser du behöver!

Abba

LÄS VIDARE

Sill med fänkål och dill

ÄMNEN I ARTIKELN

Jultips

MER OM GODARE

Mattias Larssons bästa silltips till jul

Smaksätt med fänkål och dill - en superkombo!

1 h 10 min

Krämig tacosill

10 min

Allt du behöver till ett härligt sillbord

Sill smaksatt med svarta vinbär och enbär

1 h 5 min

Lingon- och kardemummasill

10 min

Röd currysill – inlagd sill med heta smaker

10 min

Toppa julgröten med nya och goda smaker

45 min

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Kockens knep: Så fixar du godaste påskmaten

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Kockens knep: Så grillar du perfekt halloumi

40 min

Så odlar du basilika

Kockparet: Mat är ju kärlek

Extra julig smak på bullarna

25 min

Flippa pannkakor som ett riktigt proffs

30 min

Så gör du egna supergoda tortillabröd

15 min

Två saker som gör stekt lax helt perfekt,

Lyxa till pizzan

2 h

Hållbarhetsexperten: Så fixar du en klimatsmartare påsk

Bästa burgarna med klassiska tillbehör

30 min

Torka, rosta och njut!

Potatiskanapéer med sill, gräddfil – toppad med löjrom

35 min