Gör en egen kanelbullepizza à la Brillo Pizza

Så gör du din egen kanelbullepizza

3,6 (31 röster)

Pizzarecept à la Brillo pizza

Nu är en av de kanske mest svenskaste dagarna här – kanelbullens dag!

Sedan kanelbullens begynnelse har den förädlats på många innovativa vis – nu finns till och med kanelbullepizzan.

Här är receptet på hur du gör den själv!

Mjuk vetedeg, smör smaksatt med kanel och socker – allt detta i en ljuv blandning har gett oss kanelbullen. Den lilla snurran som tagit, inte bara svensken, men kanske också hela världen med storm.

Denna härlighet har även en egen dag i kalendern, nämligen den 4 oktober.

Kanelbullen har blivit en grund för otaliga experiment och nya recept, det finns kanelbulle-shots, kanelbullekladdkaka, kanelbullesemla (en mix av två favoritbakverk), kanelbullekaka – listan kan göras lång!

Kärt barn har sannerligen fått sig många namn.

Nu finns det dessutom en kanelbullepizza som kan beställas på pizzakedjan Brillo pizza i Stockholm. Efterrättspizzan har funnits på pizzerians meny sedan de öppnade första restaurangen 2020.

– En stor del av att ta en pizza handlar om att vara social. Pizzan som form delas i många bitar och är därför perfekt till ett häng antingen över en aw eller det svenskaste vi har: fikat, säger Peter von Satzger, PR-ansvarig på Brillo pizza.

Här delar de med sig av receptet på kanelbullepizzan så att du enkelt kan göra den helt själv!

Recept kanelbullepizza

  • Kanelbullesmet

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 30 g socker
  • 30 g havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • Frosting

  • 50 g cream cheese, rumstempererad
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 msk vatten
  • 1.5 msk florsocker

Gör så här

Följ ämnen i artikeln