
Landley, Madeleine
Allt i ett-rätter
209,00 kr
Tillfälligt slut
En kokbok för den som inte tycker om att laga mat. Och ofta känner sig stressad. Så beskriver Madeleine Landley sin nya kokbok ”Allt i ett-rätter”.
– Jag vill förenkla för människor i vardagen, säger hon.
Madeleine Landley, 40, driver en av Sveriges största matbloggar ”Landleys kök” och är välkänd för sin härliga inspiration och smarta knep i köket.
Nu är hon aktuell med kokboken ”Allt i ett-rätter” där maten tillagas enkelt i en och samma gryta, panna, gratäng eller plåt.
– Jag har samlat recept som passar de flesta tillfällen. Som en vegetarisk bolognese, en god pumpapaj och en krämig spagettigratäng, säger hon.
Konceptet ”Allt i ett-mat” beskriver hon som smidiga rätter som gärna ska förenkla vardagen. En matlagningsteknik som frigör både tid och plats på spisen.
– Boken passar därför alla. Men framför allt de som kanske inte tycker att det är så kul att laga mat. Och de som känner sig stressade.
Landley, Madeleine
Allt i ett-rätter
209,00 kr
Tillfälligt slut
Inspirationen till boken kommer från råvaror hon tycker om, Pinterest, andra kokböcker – och från sitt eget liv. Receptet på kyckling i ugn hittade hon exempelvis på när hon bodde i en pytteliten lägenhet på Södermalm.
– På den tiden hade vi inte mycket utrymme i köket vilket gjorde ugnen till det perfekta stället att laga maten i, säger hon.
– Det började faktiskt som en skoblogg, för jag hade över 800 par skor på den tiden! Men jag insåg ganska fort att det var svårt att hitta på saker att skriva om skor.
I samma veva flyttade hon hemifrån och började laga mat på egen hand.
– Då fick det bli en matblogg istället. Det ena ledde till det andra och den blev väldigt populär.
– Det är enkla recept som många kan tycka om. Jag gör inte så konstiga grejer, och förklarar utförligt vad jag gör. Det får jag ofta positiva kommentarer om.
Hemma hos Madeleine är skafferiet alltid välfyllt av konserver, lök, potatis och pasta, så att hon enkelt kan laga ihop något utan att springa till affären.
– Och jag gör alltid dubbla portioner så att det finns till rester och luncher. Det är väldigt smidigt.
Här har hon listat fem andra tips på hur du lyckas med allt i ett mat – och effektiviserar tiden i köket.
– Genom att förbereda på det här kan man laga middagen i ett lugnare tempo. Tro mig, det gör underverk för stressnivån.
Landley, Madeleine
Allt i ett-rätter
209,00 kr
Tillfälligt slut
Doften som sprider sig i köket när en lasagne står i ugnen är oslagbar, tycker Madeleine. Här har hon lagat en riktigt höstig variant med pumpa och kantareller.
– Den är ljuvlig, säger hon.
Det här receptet kom till när Madeleine bodde i sin lilla lägenhet på Södermalm.
– På den tiden hade vi inte mycket utrymme i köket vilket gjorde ugnen till det perfekta stället att laga maten i, säger hon.
Spaghettigratäng är en roligare variant av en klassisk pastagratäng. Här får smörstekt vitkål, champinjoner och soltorkade tomater ge den goda smaken.
Madeleine har gröna linser och pumpa i sin bolognese för att göra den extra matig och god.
Piña Colada – i pajformat? Absolut, med ananas och kokos smakar den här pajen som en klassisk semesterdrink.
– Saknar du rommen kan den alltid serveras i ett glas bredvid som aperitif, tipsar Madeleine.
Landley, Madeleine
Allt i ett-rätter
209,00 kr
Tillfälligt slut
1 h
1 h 15 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
1 h
1 h 15 min
30 min
30 min
30 min
40 min
40 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
1 h 45 min
1 h
1 h
15 min
10 min
10 min