Ökat intresse för lyx i svenska skidorten

Erbjuder kock, helikopter och egen husfru

Publicerad 2019-11-21

This is Åre har utökat med flera nya bostäder.

Sedan 2018 har This is Åre arbetat med lyxturism i Åre. Nu har företaget sett ett ökat intresse för det lyxiga i skidorten, och expanderat med flera boenden och bäddar.

– Internationella gäster som betalar 250 000 kronor för en vecka med boende, tjänster och aktiviteter kräver en ganska hög nivå på värdskap och service, säger vd Kevin Kirk.

This is Åre är en destinationsplattform för premiumboenden och upplevelser i Åre. Det hela drog igång 2018 när fastighetsägare på platsen eftersökte någon som kunde hantera och hyra ut deras lyxiga boenden.

– Man ville ha en aktör som jobbar med exklusiva boenden, säger Kevin Kirk, vd på This is Åre.

2018 blev en testsäsong för Kevin Kirk och grundarna Lars Skarke och Janne Wärvik, men i år har man valt att fortsätta. Och redan nu går företaget mot en rekordsäsong med nyårsveckan fullbokad. Det är främst företag och utländska gäster som står för den ökande efterfrågan.

– Åre har blivit mer och mer internationellt känt, och Skandinavien generellt har fått ett ökat internationellt intresse, säger Kevin Kirk.

Gästerna kan även boka husfruar och skidguider.

Erbjuder helikopterturer och husfruar

I takt med att internationella gäster med stora plånböcker har hittat till Åre så har man sett ett ökat behov av att kunna tillmötesgå andra behov.

– Internationella gäster som betalar 250 000 kronor för en vecka med boende, tjänster och aktiviteter kräver en ganska hög nivå på värdskap och service.

För att tillgodose dessa krav arbetar This is Åre med bostäder som har gym, spa, jacuzzi och bastu. Man anordnar även aktiviteter som helikopterturer och hundspannsutflykter samt tjänster som kockar, transfers, skidguider och möjlighet till en så kallad husfru.

– En egen husfru innebär att man har någon som håller ordning i våra större boenden. Som städar, bäddar, lagar frukost, så att allt är tiptop.

Kevin Kirk tycker även att Åres utveckling innebär att skidorten nu kan konkurrera med andra Europeiska skidorter.

– Det här är en utveckling som har skett under flera år. Det har byggts exklusiva boenden, startats aktivitetsbolag, arbetats med internationell turism. Matutbudet i Åre är på en hög nivå och det finns duktiga kockar och bra råvaror.

Fastigheter som var omöjliga att få hyra

Innan This is Åre menar företaget att många av de exklusiva boendena var omöjliga att hyra. Inför årets säsong har man dessutom fler objekt än tidigare, totalt 40 stycken med en bäddkapacitet på 370 bäddar.

– Vår målgrupp är självklart inte bara utländska gäster utan vi har även många företag som ser det här som ett alternativ till att bo på ett större hotell, säger Kevin Kirk.

LÄS VIDARE