Dagens namn: Peter, Petra
Det senaste om Klimatsmart mat. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Klimatsmart mat på Aftonbladet.se.
arrow Forskare Lotta Nordmark: ”Sätt spaden i jorden och gräv”
arrow ”Att handla ekologiskt är det bästa du kan göra för att bevara bin”
arrow De gör mycket gott för miljön, men deras rapar ställer till det. Nu testas om svenska kossor kan bli mer klimatvänliga…
arrow Det behöver inte vara svårt att laga vegetarisk mat. – Brukar du laga spagetti med köttfärssås, så byt bara ut…
45 min
arrow Att panera formbar färs blir oväntat gott. Servera med friterad kapris, citronklyftor, lite persilja och någon god potatis.
20 min
arrow En snabblagad blomkålspanna av veganska superkocken Gustav Johansson
arrow Enbär, timjan och svarta vinbär ger den klassiska smaken av vilt och skog
arrow Professorn;: Gör rätt – så håller maten längre
arrow Maten som inte ska frysas – sju vanliga livsmedel
arrow Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, går igenom hur länge olika matfetter klarar sig och ger sitt bästa tips för lång hållbarhet.
arrow Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, ger sina bästa tips på hur du får matlådan att hålla maximalt länge.
arrow Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, ger sina tips på hur du får mjölk att hålla länge och hur du märker när din mjölk blivit dålig.
arrow Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, berättar hur kan få en hushållsost att hålla i uppemot 11 månader –se tipsen i klippet.
arrow Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien, går igenom hur länge ketchup håller i kylen och när du bör kasta en ketchupflaska.
arrow DÅ bör du kasta flaskan
arrow 10 000 mjölkkor i Sverige, Danmark och Tyskland ska i sommar få testa ett metanreducerande kosttillskott i ett nytt…
arrow Malin Wollins bästa knep för att få hela familjen att äta vego: ”Måste vara lätt att göra rätt
arrow “Jag ser rött när folk kastar mat i onödan”
arrow Kocklandslaget laddar för Culinary world cup genom att dra ner på matsvinnet
arrow Låt grönsakerna vara krispiga så får din bowl lite olika texturer.
arrow ”Är det bara gott så vill eleverna äta”
arrow Hänger på gröna vågen med nya vegoprodukter
1 h
arrow Färsbiffar på vildsvin, syrad kål, saltgurka, aïoli och en svensk hummus
arrow – Titta, lukta och smaka – innan du slänger, säger hållbarhetsexperten Louise Ungerth.
arrow Veganismens historia – då kom första gröna vågen
10 min
arrow Så gör du festliga kulor med smak av wasabi och sesam. Perfekta på buffébordet.
1
2
3
4
5
...
18
>