▸ Forskare Lotta Nordmark: ”Sätt spaden i jorden och gräv”
▸ ”Som mamma och egenföretagare vet jag själv hur stressig vardagen kan vara, då är det perfekt att inkludera yogan i matlagningen”.
▸ Vego hela veckan! Matskribenten Ylva Bergqvist bjuder på superpasta och kebabtallrik
30 min
▸ ”Det är gästerna som ska vänta på risotton och inte tvärtom”
▸ Mycket grönt och en kebabsås så god att man gärna slickar skålen
▸ ”En superenkel pastarätt som ger hopp om våren mitt i smällkallaste vintern.
▸ Krispiga koreanska plättar blir till en hel middagsrätt om man lägger till något grönt tillbehör.
▸ Nästan som churros fast mycket enklare att göra
▸ Kommunal mat – bok med klimatsmarta recept
40 min
▸ Lillebyns laxlåda. Mumsig låda med dillstuvad lax. Receptet kommer från Lillebyskolan i Göteborg.
▸ Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise. Läckert frasig panering på skivor av rotselleri.
▸ Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika. Kost omsorg i Kalmar står för den här krämiga kycklingsoppan.
45 min
▸ Rödbetsburgare med brynt lökdressing. Läckert röda burgare med smakrik dressing.
▸ Kålpudding med sojafärs. Klassisk rätt i vegetarisk tappning. Recept från äldreboendet Kärråkra i Eslöv.
▸ Aftonbladets matskribent Jon Hansson summerar 2020 och blickar framåt
▸ Passa på att rosta lite extra blomkål och kyckling när du ändå är i farten, så har du rester till en sallad eller…
▸ Zero-waste-författaren om konsten att använda spill, spad och kanter
▸ Mångsidiga grönsaken som passar både till pasta, sallad och i smoothie.
PLUS TEST: Vegetarisk julmat med recept
50 min
▸ Sött och beskt i en perfekt balans. Här bildar smakerna ett helt fyrverkeri.
20 min
▸ Det låter helt galet men är otroligt gott. Ät som mellis eller varför inte som dessert.
1 h
▸ Baka spetskålen i ugn. Enkelt recept med mängder av härliga smaker.
▸ Fänkålsdillen har en ännu tydligare ton av anis och är också jättegod att grava lax med.
▸ Pärlgryn är ett gott och roligt alternativ till couscous, bulgur eller matvete.
▸ När julborden ställdes in stod Mikael Jidenholm med 150 ton osåld grönkål. Det blev startskottet för en hel grönkålsrörelse.
5 min
▸ Gör glass av bruna bananer och överbliven gröt, det är godare än man tror.