Marinera citrusfrukter till efterrätt

Uppdaterad 2018-11-28 | Publicerad 2002-12-16

Pia Hansson, årets bästa kock

Vill du lätta upp efterrätten? Här tipsar Årets kvinnliga kock, Pia Hansson, om sin citrussås.

Hemma hos Pia Hansson, kökschef på Thoresta Herrgård i Bro, är det traditionell julmat som gäller. Hennes personliga favorit på julbordet är sill och nubbe.

– Det är ett måste, säger hon.

Pia Hansson har ett enkelt tips till desserten: marinerade citrusfrukter. Gott till ris á la malta eller en chokladkaka.

– Koka en sockerlag, lika delar socker och vatten, och låt den kallna. Krydda med kanel, vanilj, stjärnanis eller andra julkryddor. Lägg i blandade citrusfiléer, till exempel av apelsin, lime, blodgrape, och mandariner.

– Det blir som en rinnig sås. Den är god att äta som den är.

Tipsen

Följ ämnen i artikeln