Dagens namn: Teresia, Terese
Kräftskiva, kräftfest eller kräftkalas. Vad du än kallar det – här är allt du behöver för en oförglömlig kväll.
clock 15 min
arrow Passar lika bra till kräftskiva som till middagsbjudning eller grillkväll!
clock 10 min
arrow Sriracha är en stark chilisås som blir alldeles underbar tillsammans med en krämig aioli.
arrow Anna Wendt har i rikligt med kräftor, rom, dill, chili och lime i sin kräftröra.
clock 40 min
arrow ”Den här pajen är otrolig till kräftskivan. Päronen är i säsong, citronen ger syra och nötterna lite crunch”, säger receptkreatören Anna Wendt.
arrow Vit pizza toppad med gyllene kantareller, karamelliserad lök och västerbottenost.
clock 50 min
arrow ”Brynt smör ger en knäckig- och karamellig smak som passar perfekt till den friska limen”, säger receptkreatören Anna Wendt.
arrow Lise Ljungman guidar till vilka ölsorter som passar bäst – och vilka du bör undvika.
arrow Lilla kräftskolan De kokta kräftornas färg kan variera från ljust tegel till mörkt, mörkt rött.
abplus Kräftorna kräver inte bara öl och snaps. En frisk riesling eller kanske en grüner veltliner från Österrike, passar…
arrow Fiska kräftor – tänk att smyga runt i augustinattens mörka timmar med ficklampa och håv på jakt efter ljusskygga kräftor…
clock 25 min
arrow Ljummen ostkräm till kräftorna
clock 20 min
arrow Det blir mer knuff i de frysta kräftorna om du kokar en egen lag som du lägger dem i.
arrow Kräftskiva, kräftfest eller kräftkalas. Vad du än kallar det – nu är det äntligen dags att stoppa kräftorna i grytan och bjuda in till årets skiva.
1