Kantarellpizza med karamelliserad lök och västerbottensost

Av Anna Wendt

(40)

Vad tycker du?

Kantarellpizza med karamelliserad lök och västerbottensost

Pizza bianca, alltså vit pizza, gör sig perfekt till en middag eller en höstig buffé. Receptkreatörern Anna Wendt toppar med gyllene kantareller, karamelliserad lök och västerbottenost.

– Löken ger lite sötma och osten ger den härliga smaken. Det blir otroligt gott, säger hon.

Kantarellpizza bianco med karamelliserad lök och västerbottenost.

Ingredienser

  • 400 gfärdigköpt pizzadeg, surdeg
  • 1 dlCrème fraiche
  • 1 dlriven västerbottenost
  • 1 stVitlöksklyfta, riven eller pressad 

Topping

  • 300 gKantareller
  • 2 msksmör
  • Salt
  • nymalen svartpeppar
  • färska örter, tex timjan eller rosmarin 
  • 2 paketmozzarella, á 125 g 

Karamelliserad lök

  • 5 bananschalottenlökar
  • 2 msksmör
  • 1 tskströsocker
  • 3 tskVitvinsvinäger
  • en nypa salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kantarellpizza med karamelliserad lök och västerbottensost

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.