Trump kallar till möte: ”Trött på repriser”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Donald Trump.
Foto: Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.

Donald Trump har tröttnat.

Den här gången på reprissänd sport.

Därför kallar USA:s president landets stora sportorganisationer till ett möte för att förändra tillvaron.

– Vi måste få våra sporter tillbaka, säger Donald Trump.

USA:s president Donald Trump saknar som många andra liveidrott. Och han vill så fort som möjligt förändra situationen som coronaviruset skapat där i stort sett alla sporter har pausats.

En del av planen för att öppna landet igen är att ligorna återupptas, och därför har han kallat stora sportledare som bland andra UFC-presidenten Dana White, NHL-bossen Gary Bettman och NFL-chefen Roger Goodell till ett konferenssamtal.

– Vi måste få våra sporter tillbaka, det är så viktigt. Jag är trött på att se på basebollmatcher som är fjorton år gamla. Men jag har inte haft så mycket tid till att titta, jag har sett lite grann sedan har jag jobbat igen, säger Donald Trump på en presskonferens.

”Ingen kontroll”

NBA var den första ligan som pausades i USA den elfte mars. Varken den ligan eller NHL har något utsatt datum för omstart.

– När vi kommer att kunna vara tillbaka beror på saker som vi inte har någon som helst kontroll över. NHL kommer inte att starta så länge man riskerar allmänhetens hälsa, och inte förrän spelarna är redo, sade NHL-chefen Gary Bettman till CNN tidigare i veckan.

MLS har i nuläget tionde maj som dag då fotbollsmatcher ska avgöras igen.

Publicerad:

LÄS VIDARE